cook after reading | cozinhar depois de leer | cuinar després de llegir | cocinar después de leer

Anna Continente

Presentació,

Anna i jo, no ens coneixem personalment així doncs, tinc molta curiositat pel que fa! Té un blog de cuina, que publica des del 2013...

En la sessió He parlat de, es veu que té un contingut bastant variat. Receptes, activitats, slowfood... A més a més de col·laborar amb AgroActivitat, que pertany a Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

Ara la coneixerem una mica més i sabrem quin es el seu llibre gastronomic favorit...


Sempre t'ha agradat la cuina? Explica'ns com comença tot això...

Gràcies als llibres. Recordo que de joveneta m’encantava especialment fullejar els llibres de cuina de casa els pares. També ho feia a la biblioteca. Encara recordo la primera recepta que vaig fer, un croque monsieur. La vaig treure d’un llibre de receptes per a nens. No recordo el nom del llibre però encara recordo els seus dibuixos.¿A més a més de publicar en el teu propi blog i col·laborar amb contingut gastronòmic per altres, estàs relacionada professionalment amb la gastronomia per altres camins?

No. La meva professió no té res a veure amb la gastronomia, però m’agradaria algun dia poder dedicar més temps a la difusió de la tasca que fan els productors i elaboradors del nostre país. Tenim grans professionals que elaboren productes d’una qualitat excepcional amb un gran respecte per l’entorn, i això s’ha de donar a conèixer i posar en valor.Entre les receptes que elabores pel contingut dels teus canals, ¿Hi ha algun llibre gastronòmic que t'hagi inspirat? ¿Com ha arribat a tu? ¿Quin és la recepta favorita d'aquest llibre?

Un dels primers llibres de cuina que vaig comprar, Cuinar per ser feliç, de la xef Carme Ruscalleda. Per a mi, el títol és una declaració d’intencions. Cuino perquè em fa feliç veure cares de satisfacció al voltant de la taula. Gaudir del menjar és un dels petits plaers de la vida.

També és un dels meus llibres preferits, perquè admiro la Carme Ruscalleda. És una gran professional, que transmet una energia i vitalitat contagioses. A més és una gran comunicadora. Sap encomanar la seva passió per la cuina i sap ensenyar a cuinar. La màgia de la cuina, el seu últim llibre, és un bon exemple.

Tinc unes quantes receptes preferides, i totes porten la paraula xocolata al títol...

Serà casualitat, ha, ha!Ha tingut, aquest llibre alguna influència de decisió en el que fas ara?

Sí. Vaig iniciar-me a la cuina amb un llibre de receptes senzilles i ingredients fàcils de trobar. I continuo buscant i compartint receptes que no siguin massa complicades de fer i amb ingredients de proximitat. De tant en tant, pujo una mica el grau de dificultat de les receptes, no gaire, o faig servir ingredients forans, com la quinoa, però són l’excepció que confirma la regla: a Retalls de Cuina trobaràs receptes fàcils de fer amb productes de temporada i proximitat.Com aquest llibre marca la teva història?

Les receptes del llibre Cuinar per ser feliç estan agrupades per estacions, així cuines amb productes de temporada, quan estan en el seu moment òptim de consum. Això ha fet que m’interessi per conèixer els productes que consumim i, de retruc, conèixer als seus elaboradors. És el que m’ha portat a voltar per mercats, fires, cellers, granges i camps de conreu.La teva portada i contraportada del llibre,

M’agraden especialment les tècniques i explicacions bàsiques. Això és molt típic en els llibres de la Carme Ruscalleda. No es tracta només d’aprendre i fer una recepta sinó d’ensenyar-te les tècniques bàsiques per cuinar.

El que menys m’agrada… no menjo gaire carn, així que receptes amb senglar, perdius o xai… dubto molt que me les vegis publicar mai al blog.Ara ja sabem quin és el teu llibre gastronòmic favorit, però si haguessis de salvar qualsevol llibre d'una foguera quin seria, aquest?

Un dels manuscrits més antics d’Europa, el Llibre de Sent Soví, del segle XIV, reconegut com el primer receptari de cuina catalana. I és que la cuina catalana a l’Edat Mitjana era considera com una de les millors cuines del món conegut. Ja tenen raó els que diuen que la història sempre es repeteix…Per acabar de conèixer-nos una mica més, ¿quin sabor et torna a la infantesa i qui te l'ha fet descobrir-ho?

Més que un sabor, és una aroma, la del cafè acabat de fer. A casa els pares sempre feien cafè al matí per esmorzar. Inclús el molien a casa. Sempre han estat molt cafeters. Quan torno de la feina passo per una empresa torradora de cafè. Quan veig el fum del torrat des de lluny, ja abaixo les finestres del cotxe per què, quan passi pel davant, se m’ompli el cotxe amb l’aroma del cafè acabat de torrar.¿Quin sabor no vols tornar a tastar mai més?

Més que un sabor, et diré una combinació de sabors. Fa uns anys a Fira Orígens, ens van proposar un maridatge força arriscat: xocolata negre amb anxoves. Després de ficar-m’ho a la boca, vaig pensar que avorriria la xocolata per sempre. Sort que poca estona després, vaig descobrir uns bombons elaborats amb xocolata negra i oli d’oliva verge extra, que em van tornar a reconciliar amb el món…Tens raó Anna, aquests dos sabors ja grinyola a l'orella només de sentir-ho!!!


I ara, quantes descobertes amb tu!

El teu gastrollibre favorit segur que será el fons de biblioteca de molts cuinetes,

l'autora és la nostra diva catalana a la cuina!

I comparteixo la teva afinitat als productors i elaboradors, són la gent que fa que els ingredients, siguin fresc o elaborats, ens arribi a la cuina, tant si val s'és a la d'una gran chef o a cuina de gent normal com nosaltres... Molt sovint tota la seva tasca passa desapercebuda...
FITXA TÈCNICA,

PERSONA, Anna Continente, de Retalls de Cuina

LLIBRE, Cuinar per ser feliç, Carme Ruscalleda

ISBN: 978846640171-5, any 2016 | Columna Ediciones


#gentequeleer
L'AUTORA | L'ENTREVISTADA | EL LLIBRE

  • facebook - bcncookbookclub
  • Instagram - bcncookbookclub
  • TripAdvisor - bcncookbookclub

© since many years ago por patriciadecastro | barcelona - catalunya | experiencias & reseñas de libros gastronómicos ·