cook after reading | cozinhar depois de leer | cuinar després de llegir | cocinar después de leer

Lectura de primavera

Updated: 3 days ago


"La menta, en su primavera sin flor, lamenta" 

És un inici de primavera excepcional, no només per mi o per la meva veïna ni la del carrer del davant, és per tot el món.... Comença a fer calor allà fora i nosaltres, a la ciutat, no puguem sortir més enllà del balcó... Per això avui els nostres balcons tenen més llum i més vida des de fa molts i molts anys, puguem ser molt creatius segons les circumstàncies!


Però rai, ser-hi a casa per lliure espontània pressió també ens dóna temps per moltes coses... el meu cas he pogut triar tranquil·lament i sense pressa les publicacions que aniré llegint els mesos vinents.

Us poso en situació amb un petit resum de per què els he triat...


lectura de primavera

SINOPSI,


Llibres

La Primavera,

El primer llibre que els comentaré no surt a la imatge, però el trobareu al feed de l'Instagram... És un llibre, d'una col·lecció de quatre exemplars, de l'autora Mariona Quadrada (trobareu als altres al feed del hashtag #bcncookbookclubcollection).

Diria que és molt didàctic, té un índex amb 13 menús de tres plats, amb fruites i verdures de la temporada. Les receptes venen com una mena de fitxa tècnica, on a més a més dels ingredients i elaboracions, ens comenta tècniques culinàries, estris especials, servei a la taula i un capitulo respecto als vins a la cuina de festa.


Huevos,

Como cocinar los huevos y las tortillas,

És un llibre de poques pàgines però molt valuós pels enamorats dels ous!

No ens deixem enganyar pel títol, no va només d'ous i truites, apareixen receptes tan originals com els Cestillos Schwarzwald ( potser té alguna cosa que veure amb la Selva Negra alamana, ja que parla de muntanyes i bolets gegants), també inclou creps i cremes.


Bojos per la cirera,

Oh! Sóc enamorada d'aquest llibre, és una oda elegant, romàntica i sexi a les cireres...

És que les seves receptes enamoren!!!

Quan arribin les cireres provaré un món de receptes, per tal de donar la meva fidel i acurada opinió de la proposta dels autors, Laura Gosalbo i Gerard Solis, de fer servir aquest ingredient, tant receptes dolces, tal com estem acostumats, però sobretot en plats salats...


Taula i barra,

diccionari de menjar i beure

Doncs aquest llibre és com una petita joia. Primer pela seva mida, és petit i molt portable; després pel contingut, són articles curtets que es van publicar a La Vanguardia i ens va recollir en aquesta obra. Et convida a una lectura molt distreta, com se sap, l'humor de Quim Monzó és irreverent i fresc per parlar de coses quotidianes!


Honey from a weed,

Després, he triat aquesta meravella, que és una barreja de biografia i receptari, de Patience Grey. Relata les seves experiències de viatger gastronòmic pel Mediterrani, incloent-hi Catalunya, més concretament al Vendrell; i està nostàlgicament il·lustrat en blanc i negre, per Corinna Sargood.


Revistes i més

Menage,

Alguns exemplars de la meva col·lecció d'aquesta revista vintage. És com viatger en el temps, per un portal gastronòmic! Encara que menciona ingredients que ja no existeixen o tècniques d'elaboració poc pràctiques pels nostres dies, val la pena pel que s'aprèn de com cuinava les nostres àvies, com era el màrqueting de producte, llavors, i les il·lustracions d'Opisso en moltes d'elles...


Revista Cuina & Tapas,

També estaré llegint aquestes dues revistes, mensuals, Cuina i Tapas.

Faré un breu resum (al story d'Instagram) de què podreu trobar a l'interior, això ús ajudarà a decidir s'agafar-les al quiosc... I al final del més publicaré un post amb les propostes i receptes favorites meves, de cada edició.


Maridaje 37 vinos,

(libros + vinos), catalogo,

I aquí una iniciativa genial para la divulgació de la literatura gastronòmica!

Un projecte de Prodigioso Volcán, on selecciona 37 vins i proposa obres literàries relacionades. El principal objectiu és salvar les llibreries locals i donar a conèixer les bodegues amb toc literari. És una petita obra d'art!!!Aviat tindreu més detalls i coneixereu la meva impressió en les ressenyes dels llibres aquí mencionats.LISTA:
  • Bojo per las cireres, Laura Gosalbo

  • Cuina de festa (primavera), Mariona Quadrada

  • Honey from a weed, Patience Grey

  • Los huevos, autores diversos

  • Pólvora, gorgonzola y alecrim, Lusa Silvestre

  • Taula y barra, quim Monzó

  • Revista: Cuina, Tapas, Monocle D&DD


Bona lectura y buen provecho!
"Els petons són com les cireres,

un et porta a un altre"

| anònim


  • facebook - bcncookbookclub
  • Instagram - bcncookbookclub
  • TripAdvisor - bcncookbookclub

© since many years ago por patriciadecastro | barcelona - catalunya | experiencias & reseñas de libros gastronómicos ·